Kennel KALABALIK

Tervetuloa kennel Kalabalikin sivuille!

Olen Tina Ehnström-Backas, opettaja ja koiraharrastaja sekä kasvattaja kennelnimen Kalabalik takana.

Asumme Espoossa mieheni ja kahden tyttäremme, Tindran ja Tildan kanssa. Meillä on tällä hetkellä kotona kaksi japaninpystykorvaa: uroksemme Gizmo ja Gizmon tytär Winna. Lisäksi kanssamme asuu norjalainenmetsäkissa Bellona sekä kaksi marsua, Nöpö ja Laktrits. Rakastamme kaikki eläimiä ja niiden kanssa puuhastelua, minkä ehkä jo arvasitkin!

Sain ensimmäisen japaninpystykorvani vuonna 1991, jolloin meille muutti Baby (Pikkuhukan Baby). Babyn myötä rakastuin japaninpystykorviin, meillä oli lukemattomia ikimuistoisia hetkiä vuosien varrella ja Baby opetti minulle valtavasti koiran kanssa kommunikoinnista sekä koiran kouluttamisesta. Myöhemmin perheeseemme liittyi Babyn tytär Dinga (Pikkuhukan Darling), ja viimeisimmät vuodet nämä tytöt viettivät vanhempieni luona Vaasassa. Molemmista jouduimme luopumaan vanhuuden myötä syksyllä 2006.

Vuonna 1996 muutin itse Helsinkiin opiskelemaan historiaa ja seuraava koirani Mixi (Shiroi'n Caramel) syntyi samana vuonna. En ole koskaan tavannut iloisempaa koiraa kuin se, Mixi käytännössä hymyili koko ajan! Mixi eli kanssamme ihanat 13 vuotta matkaten sateenkaarisillalle vuonna 2009...

Loppuvuodesta 2006 meitä ilahduttamaan saapui Italiasta ihana Emiko, joka oli ilonamme aina syksyyn 2017 asti. Emikon kaveriksi meille tuli syksyllä 2012 Gizmo, joka on ensimmäiseen pentueeseeni syntyneen uroksen Ludden (Kalabalik Attack af Felix) poika. Tyttömme kaipasivat valtavasti Emiko sen kuoltua ja keväällä 2018 matkustimme yhdessä Ruotsiin hakemaan uutta ystäväämme: Näin meille muutti Gizmon ja Sagan tyttö Winna isänsä seuraksi ja perheemme iloksi!

Olen vuosien varrella harrastanut ja ollut aktiivinen yhdistystoiminnassa. Toimin Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2005-2009 ja olen paikallisen koirakerhomme puheenjohtaja. Harrastamme koiriemme kanssa tällä hetkellä enimmäkseen rally-tokoa sekä näyttelyissä käymistä. Olen suorittanut Suomen Kennelliiton kasvattajakurssin sekä kehä- ja agilityn koetoimitsijakurssit.

Olen kasvattanut myös muutaman pentueen norjalaisiametsäkissoja, mutta tällä hetkellä meillä on kotona vain vanha rouvamme Bellona, joka on toisesta pentueestani. Norskeja meillä on ollut vuodesta 1997.

Tavoitteenani kasvatuksessa on terveet ja hyväluonteiset pystykorvat, joista on iloa perheilleen useiksi vuosiksi. Myyn pennut ensisijaisesti lemmikeiksi ja perheenjäseniksi, joiden tärkein tehtävä on pitää seuraa omille ihmisilleen. Olen mielelläni yhteyksissä pennunostajiin ja kuulen kuulumisianne! Muistutan aina koiran hankintaa harkitseville, että eläin tarvitsee huomiota, rakkautta ja huolenpitoa myös myöhemmillä vuosillaan. On omistajan vastuu ja tehtävä huolehtia eläimestään sen ensiaskelista elämän loppuun saakka - matkalle mahtuu usein niin suuria iloja kuin joskus surujakin. Meidän koiramme ja muut eläimemme elävät osana perhettämme koko elämänsä, rakastettuina ja rakkaudella hoidettuina, senkin jälkeen kun niiden aktiivisimmat harrastusvuodet ja mahdollinen jalostuskäyttö on jo takana. Eläinten kanssa eläminen on suuri rikkaus!

Mikäli olet kiinnostunut Kalabalik-pennusta tai sinulla on kysyttävää rodusta, ota rohkeasti yhteyttä! Vastaan mielelläni kysymyksiisi ja tutustun mahdollisiin pennunostajiin etukäteen. :)

Ota yhteyttä


Kennel Kalabalik
Tina Ehnström-Backas

+358 44 541 4401

Espoo

tina.ehnstrom@gmail.com